Yunus Emre Ortaokulu

Vizyon: Milli Eğitimin temel ve genel ilkeleri doğrultusunda; ulusal ve evrensel değerlerle donanmış akla ve mantığa dayalı; okuyan, araştıran sorgulayan, bilgi edinme ve kullanma yollarını bilen; teknolojinin getirdiği araç ve gereç kullanımını sağlayarak, günlük yaşamın bir parçası haline getirmeyi başarabilen; ilgi alanlarına uygun aktivitelerde yer almasına yardımcı olan, hayata ve üst öğrenime hazırlayan eğitim kurumuyuz.

Misyon: Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda; Türkçe´ yi doğru ve güzel konuşup yazabilen, iyi bir yurttaş olabilmek için gerekli temel beceri ve davranışları kazanmış, ilgi ve yetenekleri yönünde hayata ve üst öğretime hazır, mutlu, çağdaş, kendini ifade edebilen, sosyal, yapıcı, yaratıcı, sağlıklı, özgür bireyler yetiştirmektir.

Başarılar:

Saatler: Tüm Sınıflar için 08:20-12:25 (1.-5. dersler) 12:25 - 13:10 (Öğle Arası) 13:10-14:40 (6.7. dersler)
Sportif Etkinlikler: Futbol, Badminton, Satranç, Güreş
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Çocukla Çocuk Ol e-twinning projesi

Telefon - 03267120144

WEB - https://yunusemreoo.meb.k12.tr

Adres - Sanayi Mah. İmam Hatip Cad. No.2 Dörtyol/HATAY

Öğretim Şekli :Okulumuzda tam gün öğretim uygulanmaktadır.

Yerleşim Yeri - Dörtyol/HATAY

Adres - Sanayi Mah. İmam Hatip Cad. No.2 Dörtyol/HATAY

Ulaşım İlçe merkezinde olan okulumuz çarşıya, Dörtyol-Erzin yoluna, şehirler arası minibüs duraklarına yürüme mesafesindedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz il merkezine yaklaşık olarak 85 Km uzaklıkta olup ilçe merkezindedir.